Et nytt fotoår!

Nå er vi kommet et godt stykke ut i mars, og vi har allerede rukket å hatt to spennende møter etter nyttår foruten årsmøtet, med henholdsvis Pål Hermansen (som del av villmarksdagene), og nå sist; den lokale fotograf og kunstneren Arthur Halseid (som også er medlem i klubben).

Nytt styre
Etter årsmøtet har det nye styret i klubben konstituert seg og består av følgende;
Knut Ivar Skogland – Leder
Hege Løland – Nestleder
Christoffer Steinsvåg – Kasserer
Terje Kolbeinsen – Styremedlem
Astrid Hagland Gjerde – Styremedlem
For en full oversikt over roller i klubben – ta en titt på klubbsidene våre hos NSFF. Styret skal gjøre sitt ypperste for klubben, og kan nås både pr mail og telefon, fortrinnsvis til klubbens egen mailadresse.

Vårkonkurransen
Håper alle medlemmer tar seg tid til å levere til Klubbkonkurransen som pågår nå, med innleveringsfrist 31. mars – temaet er «Stemning», og konkurransen skal juryeres av en annen fotoklubb. Som vanlig vanker det både premier og poeng til «Årets Fotograf» som holdes for andre år på rad. Innleveringen skjer gjennom NSFF, ved at en logger seg inn og trykker på «Film/bildeinnlevering» og velger «Registrering av Film/Foto», går til bunn av siden under «Klubber med egne innleveringer» – og trykker på «Haugaland FK». Du kan levere inn 4 bilder totalt. Ta kontakt med en i styret (Terje Kolbeinsen er konkurranseansvarlig), dersom du trenger noe hjelp med innlevering.

NM i film og foto
NSFF arrangerer hvert år NM i Film og Foto, og har som vanlig to runder. Vårens runde er rett om hjørnet, og har innleveringsfrist 15.April. Denne gangen er det i tillegg til åpent tema, tema «Stillhet», og om du er heldig, kan bildene du leverte til klubbkonkurransen også brukes her. Det vil også bli levert papirbilder fra klubben – mer info om dette kommer snart, men det kan være lurt å få bildene dine printet så snart som mulig dersom du ønsker å delta med printede bilder. Digitalt kan leveres helt frem til fristen. Håper flest mulig ønsker å delta her. Husk at NM også teller med poeng til «Årets Fotograf» i klubben.

Nasjonalt Film og Fototreff på Bud
I år arrangeres nasjonalt film og fototreff av Atlanterhavsveien Fotoklubb og holdes i Bud. Det vil bli foredrag og workshops – program og invitasjon ligger tilgjengelig på NSFF.no – ta gjerne kontakt med styret dersom du planlegger å reise.

Lens Babes
Nytt av året er at noen av kvinnene i klubben, med Inger Postvoll i spissen, har gått sammen for å starte gruppen «Lens Babes» – for damene i Haugaland Fotoklubb. De har fokus på å bli kjent, diskutere og ta gode bilder, skaffer til veie tekniske hjelpere og levere inn til konkurranser, både nasjonalt og internasjonalt  Dersom du ønsker å vite mer om hva de finner på og gjerne henge deg på selv, ta kontakt med Inger Postvoll eller spør i gruppa på facebook.

Turer/sosialt
For dere som ønsker å komme dere ut av sofaen etter vinteren, byr året på mange sosiale begivenheter; Allerede 26. April, blir det markering av «World Wide Pinhole Day», med en liten fotowalk. Sted er foreløpig ikke valgt, men dette kommer det informasjon om siden. Utenom dette, blir det familieturer til Borgøy (sommeravslutning) og tur til Utsira i høst (m/overnatting), i tillegg til at vår nyutnevnte «turistsjef» Trond Jostein Pettersen, har opprettet arrangementer på facebook – hhv. Fotovandring i og langs Nærøyfjorden og Flåmsdalen (26.06), og Fotovandring Lysefjorden, Lysebotn og Kjerag (28.08). Turer som sikkert blir spennende og sosiale med andre medlemer. For mer info ang turene til Trond Jostein, bes dere om å se på facebook eventene, eller å ta kontakt direkte med Trond Jostein på telefon 970 75 750 eller sende en epost til trondjosteinpettersen@hotmail.com. Se også på møteplanen til klubben her på nettsidene – ny info legges ut der når vi får spikret programmet.

Ny sesong på Stadion!
Vi har ikke fått det 100% bekreftet enda, men vi satser også i år på å få fotopass/akkreditering til FKHs hjemmekamper i tippeligaen. I tillegg, er vi alltid velkomne på Vard Haugesunds kamper i 2. divisjon. Ta kontakt med styret dersom du ønsker å fotografere idrett eller et kulturarrangement, så legger vi til rette det vi kan! Update: Nå har vi også bekreftet tilgang til Avaldsnes IL sine kamper i toppserien for damer!

«Jordens Salt» – visning på Edda
Klubben skal avtale en visning med Edda Kino hvor klubbmedlemmene får rabatt på filmen «Jordens Salt» (se trailer her), som handler om fotografen Sebastião Salgado. I over 40 år har Salgado reist rundt i verden og tatt bilder av konflikter, menneskelig lidelse og naturens skjønnhet. Salgados sønn Juliano Ribeiro Salgado har laget en vakker og sterk dokumentar om Salgado. Filmen var nominert til Oscar, og har vunnet en rekke priser, blant annet spesialprisen i sideprogrammet Un Certain Regard på Cannes 2014 og publikumsprisen på Tromsø internasjonale filmfestival. Det vil bli annonsert nærmere når Edda får satt opp programet, og vi får avtalt tid.

IronMan 70.3 Haugesund
Klubben har fått mail fra FinisherPix som tar offisielle bilder av utøverene under IronMan om vi har noen fotografer som ønsker betalt oppdrag under IronMan i Haugesund. De bruker lokale fotografer på stedene hvor IronMan arrangeres, og leter nå etter fotografer i Haugesund. Gi oss et vink dersom du ønsker å delta på en hektisk, men fantastisk hyggelig dag med idrettsglede i Haugesund!

Klubbhuset
På klubbhuset, står det stadig et rimelig oppegående studio – som kan leies av dere medlemmer til spotpris – Dersom noen ønsker noe opplæring, så si i fra! – det jobbes også med å få på plass en liten workshop hvis det er interesse for det blant medlemmene. Klubbhuset har i tillegg AV-fasiliteter som kan benyttes til f.eks møter for grupper i klubben som vil jobbe med egne prosjekter.

Nasjonal Fotovandring 2015
Som i fjor, er Haugaland Fotoklubb lokal arrangør av Nasjonal Fotovandring. Arrangementet vil gå av stabelen lørdag 12. September, og temaet i år er «Min Lørdag». Mer info kommer senere.

Kulturnatt 2015
Under årets kulturnatt, ønsker klubben å opprettholde tradisjonen med å ha utstilling i Haugesund sentrum. Tema er foreløpig ikke bestemt.

Høstkonkurransen
Tema for klubbens høstkonkurranse er satt; «I Lufta/Som Flyr» – tolk det som du vil. Innleveringsfrist er satt til 31.10, så bruk tiden frem mot dette for å ta ditt blinkskudd til konkurransen!

Tilbakemeldinger til klubben
En klubb er intet uten sine medlemmer – og vi i styret tar i mot ønsker og kommentarer med takk; Hvor vil dere? Hvilke foredragsholdere ønsker dere? Tema? Kurs? – skriv en mail til klubben, så vil styret prøve å få ting til å skje.

Velkommen til fotoåret 2015 – mulighetene er mange!

En kommentar om “Et nytt fotoår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s